palocut_logo
Palóc út Hagyományőrző utak
http://www.palocut.hu/
 

Heves megye északnyugati részén helyezkedik el, Gyöngyöstől 34 kilométerre, Egertől 24 kilométer távolságra. Elérhető a 24-es főúton.

 

Tájház és Palóc Galéria
Recsk, Kossuth L. u. 118.
1910-ben épült lakóház. A műemlék Tájházban kialakított Galériában gyönyörű környezetben megtekinthetők és megvásárolhatók a palóc kézművesség remekei. Palóc Galéria bútorai Kovács Szabolcs bútorfestő népi iparművész munkái. A szekrények, polcok, tárolók, komódok mind a palóc bútorra jellemző habospiros rózsás díszítményűek. A galéria kiállítási anyagát a Csillagvirág Népművészeti Egyesület tagjai készítették. A palóc viseletes babák Lovászné Juhász Rita munkái.

Nyitva: hétköznap 12 - 16 óra között.

Eltérő időpontban telefonos bejelentkezés: 36/478-444 és 36/478-395

 

Bányászati Kiállítóhely

Recsk, Várbükki utca 10.

A recski Művelődési Ház és Bányászati Kiállítóhely épülete 1943-ban készült el. Jellegzetes alpesi tető emeli ki környezetéből. Az épület belső fa szerkezetét, máramarosi fenyőkből készült eredeti famennyezete teszi rendkívül széppé és érdekessé.

Tel.:20/935-9043

Nyitva: Előzetes bejelentés alapján

 

Nemzeti Emlékpark
Recsk neve a 20. századi történelmünk során sajátos tartalommal telítődött, függetlenül a település akaratától. A Magyar Államvédelmi Hatóság (ÁVÓ) 1950 nyarán minden törvényes felhatalmazás nélkül a szovjet gulág-táborok mintájára büntető jellegű kényszermunkatábort létesített, amelynek emlékei tekinthetők meg az emlékparkban.

Nyitva: Május 1-től szeptember 30-ig minden nap 9-17 óráig/Október 1-től április 30-ig szombaton és vasárnap 9-15 óráig

Belépő: 300 Ft ezzel a Recski Szövetséget támogatják a kedves látogatók.

 

Kálvária
A Kálvária területe gróf Barkóczy Sándor és felesége tulajdona volt. Az első kereszteket ők állítatták. Az erdejükből vágatták a fákat, ácsmesterek ingyen faragták, és lóval húzták fel a hegyre.