palocut_logo
Palóc út Hagyományőrző utak
http://www.palocut.hu/
 

 


Piros Csizma Vendégház

Piros Csizma Vendégház
3177 Rimóc, Hunyadi út 7.
Tel.: 06-30-963-5540
rimoc@profinter.hu

A varázslatos természeti táj között megbúvó Rimóc még ma is őrzi a palóc hagyományokat. Vendégeink nyugalmát, kikapcsolódását a csendes, barátságos falusias környezet és a palóc vendégszeretet biztosítja. Távol a rohanó világtól kitűnő kikapcsolódást kínál.
Az eredeti palóc bútorokkal berendezett 8 (+2) fő befogadására alkalmas vendégházunk ideális családok, kisebb baráti társaságok elszállásolására. A vendégházban négy 2 ágyas szoba (+2 pótágy), felszerelt konyha és étkező, valamint 2 mosdó található. Parkolás, nyársalási lehetőség, sátorozás a vendégház melletti nagy udvarban lehetséges.
Étkezést megbeszélés szerint biztosítunk.
A palóc hagyományokat ma is őrző településünkön megtekintheti a Palóc Főkőtómúzeumot, a Falumúzeumot, a Babamúzeumot, a palóc házakat, a felújított templomunkat és az újonnan felavatott Erzsébet teret, kápolnáinkat, és a különböző emlékműveinket, szobrainkat. Részt vehet a helyi rendezvényeken, többek között a Jótékonysági Bálon, zarándoklatokon, a Falunapon, a Szüreti rendezvényen, ahol a méltán híres rimóci népviseletet, énekeket és hagyományokat is megismerheti az érdeklődő.
Ezek mellett sportolási lehetősége is van a Sportcsarnokban vagy a sportpályán, barangolhat, piknikezhet a környező hegyekben, kerékpárúton eltúrázhat Hollókőbe, vagy felfedezheti a szomszédos települések látnivalóit is.

Piros Csizma Vendégház
Főkötőpróba
Főkötőmúzeum

Tízpengős Vendégház

 

Tízpengős Vendégház
3177 Rimóc, Varsányi utca 91.
Tel.: 06-30-963-5540
rimoc@profinter.hu

Osztályközösségeket, táborozókat, nagyobb baráti társaságokat szívesen látunk vendégül az akár 24 főt is befogadó ifjúsági szállásunkon. A régi palóc házból kialakított, palóc bútorokkal berendezett vendégházunkban nagy étkező és felszerelt konyha, valamint 2-4-6 ágyas szobák várják kedves vendégeinket, melyekhez külön mosdó tartozik. A szálló hatalmas udvarán szalonnasütési, bográcsozási lehetőséget biztosítunk. Étkezést megbeszélés szerint biztosítunk.

 

Tízpengős Vendégház