palocut_logo
Palóc út Hagyományőrző utak
http://www.palocut.hu/
 

 

Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

 

Megvalósítási időszak: 2019. 06. 01 – 2020. 09. 30.

Projekt címe: Turizmus 0-100 éves korig – Pihenő és élménytúra a „Palócföld – Hont – Podpol’anie": Közös tematikus úton

Projekt száma: SKHU/1801/1.1/026

A projekt teljes elnyert támogatása: 657.350,00 EUR

 

Projektben résztvevő partnerek:

- Palóc Út Kulturális Turisztikai Klaszter Egyesület (Vezető kedvezményezett – HU)

- Fáyné Tornóczky Judit egyéni vállalkozó (HU - Terény)

- Cicáskacus Vendégház Kft. (HU - Mátrafüred)

- Natália Bendíková (SK - Hrušov)

 

A pályázattal kapcsolatban az alábbi tartalmak érhetők el:

 

1. A PROJEKT ÖSSZEGZÉSE >>

2. BESZÁMOLÓK >>

3. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓK >>

4. WORK SHOP >>

5. SAJTÓMEGJELENÉSEK >>

 

 

A projekt összegzése:


A Magyar-szlovák határtérségben - kulturális turisztikai tematikus útként működő - PALÓCÚT határon átnyúló

együttműködéssel létrehozta a „Palócföld-Hont-Podpol'anie- Hagyományőrző Tematikus Út”-at.

Közös célunk

- az elnevezésben meghatározott határmenti terület közös természeti és kulturális örökségének közös fejlesztése és turisztikai célú hasznosítása

- a gazdasági élet szereplőinek (a turizmusban érdekelt vállalkozások) bekapcsolása.

 

Célcsoportok:

Közös desztinációként kezelt határtérségünk legfontosabb jellemzője az érintetlen természeti környezet és a még ma is élő hagyományokra építkező turisztikai kínálat. Látogatóink - ennek megfelelően

- Ökoturisták

- Kerékpárosok,

- Kulturális örökségeket, hagyományokat keresők

 

Ennek a célközönségnek az igényeit szeretnénk olyan magas színvonalon kielégíteni a közös projekt fejlesztéseivel, hogy azok új látogatókat vonzanak, 10%-os látogatószám növekedést generáljanak.

A fejlesztéseket ezen a három területen hajtja végre a 3 KKV partner, azaz

- Turistapihenők, rekreációs állomások létesítése,

- Kerékpárkölcsönzési rendszer kiépítése és eszközeinek beszerzése,

- A hagyományokra alapozó gasztro-, és rendezvény turizmus infrastrukturális és eszköz hátterét

megteremtése, valamint a teljes desztináció bejárhatóságát biztosító túrák szervezése.

A 3 pályázó KKV, a környezetében működő vállalkozások (kb. 500 turizmusban működő gazdasági szereplő) által is igénybe vehető - szolgáltatási elemet (e-biciklik, mozgó konyha, kerékpár-, és személyszállító eszköz, rendezvény helyszín) hoz létre, a Tematikus Út teljes területét érinti a fejlesztés.

Az egységes célok mentén végrehajtott fejlesztések különböző korosztályok különböző igényei alapján lesznek mégis különbözőek és egymást kiegészítőek.

 

A menedzsment és kommunikációs feladatokat ellátó PALÓC ÚT Egyesület legfontosabb feladata a létrejött fejlesztések értékesítési és marketing támogatása.

 

2020.01.24. Sajtóinformáció Balassagyarmat ITT.

 

<< Vissza a lap tetejére

 

1. periódus

Natália Bendikova az első periódusban beszerzett 8 db túrakerékpárt, 1 db bicikliszállítót és 2 db mobil biciklitárolót, valamint megvalósította ezen eszközök és az építőipari kivitelezések közbeszerzési eljárását is.

Fotódokumentáció ITT.

 

2. periódus

CICÁSKACUS: A beszerzési eljárás lefolytatását követően megtörtént a Mikrobusz beszerzésére vonatkozó szállítási szerződés aláírása. A beszerzési eljárás lefolytatását követően megtörtént a szoftver készítővel a vállalkozói szerződés aláírása. Elkészült a fejlesztői specifikáció, a domain név foglalás, tesztkörnyezet kialakítása és a kapcsolódó piackutatás. Megtörtént az 1. résszámla kiegyenlítése is.

FÁYNÉ: A tervdokumentációk elkészültek, az építési beruházás kivitelezőjével aláírásra került a szerződés. A kivitelező 4 előlegszámlát illetve 6 résszámlát állított ki a II. elszámolási időszakban. A megvalósításhoz szükséges hálózati díj befizetése történt meg a projekt elszámolási időszakban. 

NATÁLIA: A jelentés tételi időszakban megtörtént az E-bike-ok beszerzése, összesen 15 db kerékpár. Az időszak végére az eszközbeszerzés költségsorra tervezett beruházási elemek megvalósultak. Az infrastrukturális beruházás első résszámlája kifizetése és a hozzá tartozó beruházások is megvalósultak a kivitelezői szerződés alapján. Az időszak végére teljes körűen megtörtént a 8 db túrakerékpár, a kerékpárszállító és a 2 db kerékpártároló beszerzése. Az infrastrukturális beruházási elemek 1. résszámlája szerinti teljesítés. A beszerzési eljárás lefolytatását követően megkezdődött az építési beruházás megvalósítása is.

Terény Fotódokumentáció ITT.

Hrušov Fotódokumentáció ITT.

 

3. periódus

CICÁSKACUS: A beszerzési eljárás lefolytatását követően megtörtént a Mikrobusz beszerzésére vonatkozó szállítási szerződés aláírása. A szerződés aláírásával egyidejűleg megtörtént az előleg befizetése. A COVID-19 járványhelyzet miatt a gépjármű leszállítása a következő időszakra csúszik. A beszerzési eljárás lefolytatását követően megtörtént a szoftver készítővel a vállalkozói szerződés aláírása. A COVID-19 járványhelyzet miatt átütemezést kellett kezdeményeznünk. Ebben a periódusban a II. mérföldkő 2 eleme valósulhatott meg. Elkészült a fejlesztői specifikáció v2, Adminisztrációs oldal fejlesztés v1 funkciókkal. GDPR, ÁSZF dokumentumtermékek. Arculattervezés véglegesítése a kiválasztott arculati terv és pályázati kötelező tartalmi elemek alapján. Felhasználói honlap (landing page) arculati elemek implementálása funkcionalitás nélkül. A COVID-19 járványhelyzet a beszerzések megvalósítását és finanszírozhatóságát is nehezíti, ezért a projektrész határidejének módosítása szükséges.

NATÁLIA: Elkezdődött a Tanösvény kialakítása és az infrastruktúra kiépítése. A kerékpárok, tárolók beszerzése befejeződött az előző időszakban, és ugyancsak elkészült a 7.1.1. soron tervezett pihenőház is.

FÁYNÉ: A projektelem megvalósításához (Népi életmódudvar megépítése) szükséges tervek elkészültek, lezajlottak az árajánlat kéréseket követően aláírásra került a kivitelezői szerződés. Az építési beruházás kivitelezőjének kiválasztása után megkezdődött a kivitelezés. A COVID-19 járványhelyzet a beszerzések megvalósítását, a kivitelezési munkákat és finanszírozhatóságát is nehezíti, ezért a projektrész határidejének módosítása szükséges. 

Terény Fotódokumentáció ITT.

Hrušov Fotódokumentáció ITT.

 

 

<< Vissza a lap tetejére

 

2020. január 24. Sajtótájékoztató – Balassagyarmat

  2020. január 24-én került megrendezésre a Palóc Út Klaszter Egyesület, mint vezető partner által szervezett projekt nyitó sajtótájékoztató. Az eseményre 63 újságíró kapott meghívást. Az eseményre azonban csak 3 média képviselője jelent meg (Nógrád Megyei Hírlap, Hír TV és Ipoly TV). Bózvári József a Palóc Út Klaszter Egyesület vezetője nyitotta meg a sajtótájékoztatót. Ezen kívül pár szóban bemutatta a THEMATIC ROUTE FOG AGES 0-100 című projektet és a projekt előzményeit. Majd átadta a szót Ott Évának a projekt szakmai vezetőjének a szót, aki a megvalósuló kerékpárkölcsönzési rendszert ismertette a sajtó munkatársainak. Ezt követően a projekt partnerek mutatták be a saját projektelemeiket, a megvalósuló eredményeket.

 

Fotódokumentáció ITT.

 

<< Vissza a lap tetejére

 

2019.08.06. Work Shop - Gyöngyös-Mátrafüred

  A vezető partner 2019.08.06-án, Gyöngyös-Mátrafüreden összehívta az 1. work shop projekt megbeszélést a projektben résztvevő partnerek között. A megbeszélés 1. napirendi pontja a projekt megvalósításának átbeszélése. A 2. egyebek napirendi pontban a megjelentek a projekt finanszírozási lehetőségeit és az ütemezéseket beszélték át.

Fotódokumentáció ITT.

 

2020.01.24. Work Shop - Balassagyarmat

 A vezető partner 2020.01.24.-én, Balassagyarmaton hívta össze a 2. work shop projekt megbeszélést a projektben résztvevő partnerek között. A megbeszélés 1. napirendi pontja a projekt aktualitásainak áttekintése volt. Főleg a projekt finanszírozási nehézségeivel és a futamidő meghosszabbításával foglalkoztak a jelen lévők. A pályázatkészítés idején nem volt ismert, hogy a KKV-k nem igényelhetnek előleget. Ez mindhárom KKV kedvezményezettnél - különböző mértékben – nehézségeket okoz. Az I beszámolási időszakban gyakorlatilag a forrásbiztosítás történt az előleg kiváltására, a beszerzések csak a II. időszakban indulhattak meg. Előreláthatólag futamidő hosszabbításra lesz szükség a II. partneri-, és projekt jelentések beadása után. A 2. egyebek napirendi pontban a kerékpárkölcsönzési rendszer előkészítését, népszerűsítését beszélték át a partnerek. Legfőképp a rendszer fejlesztésében érdekelt, abban együttműködő partnerek felkutatásának módozataival foglalkoztak a Palócföld-Hont-Podpolanie program területén.

Fotódokumentáció ITT.

 

2020.08.28. Work Shop - Terény

 A vezető partner 2020.08.28-án, Terényben hívta össze a 3. work shop projekt megbeszélést a projektben résztvevő partnerek között. A találkozó 1. napirendi pontja volt a Projekt hosszabbításának megvitatása. A 2. napirendi pontban beszélték át a kerékpár kölcsönzési rendszert.

Fotódokumentáció ITT.

<< Vissza a lap tetejére

 Sajtómegjelenések

 

Travelo.hu --> Élménytúrákkal és Szabadtéri kneipp-taposókkal várják a palócföldre vágyó turistákat

Turizmus.com --> Pihenő és élménytúra a Palócföldön

Eseménymenedzser --> Pihenő és élménytúra a Palócföldön

Gömörilap --> Indul a Palóc Út bringatúra! Határtalan kaland, mesés helyek

Sokszínűvidék

Indul a Palóc Út bringahálózat! A határtalan kalandnak most te is adhatsz nevet

- Bringára fel! Élményteli túrákra és mesésen szép tájékra invitálnak Palócföldön

Flowcycle

Magyar és szlovák települések fogtak össze a bringás fejlesztésekért

Találd ki te az új palócföldi élménybringarendszer márkanevét

Bringás kalandozások palócország három fő tájegységén

Mozgásvilág --> Határon átnyúló kerékpárutak 

Holkerékpározzak.hu

Vár Palócföld! 4/1

Vár Palócföld! 4/2

- Vár Palócföld! 4/3

- Vár Palócföld! 4/4

Very Important Planet

Határon átnyúló kerékpárutakkal hív a varázslatos Palócföld

Kerékpáros start Palócföldön: ma Balassagyarmat lesz a biciklizés fővárosa

Görbeország két keréken: bejártuk hazánk legnagyobb és legszebb fehér foltját

Turizmus Online --> Ezekkel a fejlesztésekkel erősít Palócföld

Turistamagazin --> Két keréken a Palócföldön

Csodahelyek.hu --> Kerékpárkölcsönző Hálózat Indul: Adj Nevet és Nyerj

3100.hu --> Légy része a határtalan élményeknek, bringázz a Palóc Úton!

Karancs-medves infó --> Légy része a határtalan élményeknek, bringázz a Palóc Úton!

SzeretünkUtazni.hu --> Légy része a határtalan élményeknek, bringázz a Palóc Úton!

Üzlet & Utazás --> Légy része a határtalan élményeknek, bringázz a Palóc Úton!

Északihírnök --> Bringázni menő a Palóc Úton

Magyar Nemzet --> Légy része a határtalan élményeknek, bringázz a Palóc Úton!

 

<< Vissza a lap tetejére

„Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.”