palocut_logo
Palóc út Hagyományőrző utak
http://www.palocut.hu/
 

 

 

Deme Józsefné, Ipolyvecén élő csipkekészítő kézműves vagyok, 2008 óta foglalkozom kézművességgel. Frivolitás, vagy hajócsipke néven is ismert technikával készítem az ékszereket, pamutfonal és gyöngy felhasználásával. Munkáim nagy része saját tervezés, vagy régi csipke terítők motívumait használom fel. Készítek még különböző ajándéktárgyakat csipke díszítéssel. Pl.: horgolással és csipkével készült karácsonyfa díszek, húsvéti tojások.

 

Csipke ékszereimet (nyakék, karkötő fülbevaló, külön-külön és szettben is) 2010-ben csipkével díszített kacsa és liba tojásokat 2011-ben a Magyar Művelődési Intézet Képző és Iparművészeti Lektorátus zsűrizte. Tagja vagyok a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének, a Nógrád megyei Kézműves Műhely Egyesületének, a Sugárkankalin turisztikai egyesületnek és a Palóc Út Klaszter Egyesületnek.

 

Két-két alkalommal vettem részt a Budapest Sportarénában megrendezett Országos Táncház találkozó és kézműves vásáron, valamint a Budavári Palotában a Mesterségek ünnepén, és a Hagyományos Hollókői Húsvéti fesztiválon.


Munkáimat a környékbeli települések falunapjain, Balassagyarmaton a Palóc Búcsún és karácsonyi vásáron, Salgótarjánban a Nógrád megyei Iparkamara által szervezett karácsonyi és turisztikai vásáron árusítom. Több alkalommal részt vettem a Palóc szőttes napokon, a varsányi lepény fesztiválon és a Nógrád megyei Vadásznapon is.


Minden rendezvényen tartok bemutatót is, ahol szívesen ismerkednek főleg a fiatalok ezzel a csipkekészítési módszerrel, már több tanítványom is van. Több kiállításon is bemutattam munkáimat, Vácon Közönségdíjat kaptam.

 

Elérhetőség:

CÍm: 2669 Ipolyvece, Hunyadi út 8.

Telefon: 0630/410-1367

E-mail: demeklari51@gmail.com

 

Munkáim:

http://www.palocut.hu/hu/fotogaleria/Deme+J%C3%B3zsefn%C3%A9+k%C3%A9zm%C5%B1ves